Steengoed in gebouwenzorg sinds 1974

Scheurherstelling & scheurstabilisatie van bouwwerken

Scheuren in metselwerk kunnen leiden tot ernstige constructieve problemen, zowel in nieuwe als oudere bouwwerken. Solar kan op een professionele manier deze scheurvorming repareren en stabiliseren om nieuwe scheurvorming te voorkomen.

Een getorste wapening van roestvast staal (spiraalanker) wordt via de voegen in bestaand metselwerk aangebracht volgens een weldoordacht patroon.

De betreffende voegen worden ingezaagd tot de vereiste diepte, waarna spiraalankers van de vereiste dikte worden ingebracht en vastgezet met een speciaal daarvoor geformuleerde ankermortel.

Solar kan hiervoor rekenen op de ruime ervaring van haar productleveranciers en beschikt over de nodige kennis en expertise om de noodzakelijke verstevigingen te ontwerpen en aan te brengen.

Voordelen en kenmerken van deze techniek

  • De wapening van roestvast staal versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies terwijl roestvorming uitgesloten is.
  • De speciaal ontwikkelde vorm en de gesofistikeerde productietechniek van de spiraalankers, waarbij harde vinnen rond een taaie zachtere kern worden gegenereerd, garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen.
  • Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor een spreiding van de trek- en drukkrachten, en de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen. De wapening kan zowel recht als onder een hoek worden aangebracht.
  • Geen sloop- en metselwerk. De bestaande stenen hoeven niet verwijderd te worden.
  • Beschadigde stenen in het metselwerk kunnen met restauratiemortel in de juiste kleur worden gerepareerd.
  • De ankermortel is zo ontwikkeld dat er, als de oorzaken van de scheurvorming weggenomen zijn, een optimale hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk.
  • Voor elke voegbreedte kan door onze specialisten een gepaste wapening, met een diameter tussen 4,5 en 10 mm worden toegepast.
Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers Scheurherstelling en scheurstabilisatie dmv spiraalankers