Steengoed in gebouwenzorg sinds 1974

Fijnstralen

Deze werkwijze, gegroeid uit, het droog zand- of gritstralen, bestaat er in door middel van perslucht zeer fijne korrels van een bepaalde korrelgrootte en hardheid, met kracht tegen het te reinigen object te spuiten. Droog zand- of gritstralen wordt vooral toegepast op harde materialen.

Het stralen op zich lijkt betrekkelijk eenvoudig, doch de keuze van het gepaste straalmiddel, het kiezen van de juiste werkdruk, de juiste straalpijpen,…vergen een zeer specialistische kennis. Solar maakt hierbij gebruik van specifiek op de te reinigen ondergronden afgestemde straalmiddelen zoals, microgrit, glasparels, keramische parels, basalt-, dolomiet- en kalkgrit, gemalen kersepitten, soda, droogijs, enz… in een scherpe of afgeronde korelvorm dit gaat tot een fijnheid van 30 micron en met een hardheid die kan variëren tussen 3 en 7 op de schaal van Mohs.

Onze specialisten beschikken over de kennis en ervaring om perfect de meest uiteenlopende materialen, tot zelfs meubelstukken kunnen schoonstralen.

Fijnstralen

Contacteer ons